ثابت شده است که رشد پس از تولد در فرزندانی که مادرانشان در دوران حاملگی از روغن زیتون استفاده کردهاند، از لحاظ قد، وزن، رفتار و واکنشهای رفتاری، بهتر است. جنین برای رشد نیاز به ویتامین E دارد. نوزاد به ذخیره ویتامین E نیاز دارد تا پس از تولد و قرارگرفتن در معرض اکسیژن، در مقابل تنشهای اکسیداتیو مقابله کند. اگرچه این مورد در روغن زیتون فراوان نیست، اما با توجه به پایداری روغن زیتون در مقابل اکسیداسیون، به اندازه کافی وجود دارد. پس، هم مقدار و هم نوع غذایی که در دوران حاملگی مصرف میشود، نقش مهمی در تطبیق سوخت و سازی که در مادر و رابطه اش با جنین ایجاد می شود، ایفا میکند.
روغن زیتون و شیردهی
در طول مدت شیردهی؛ ویتامین E موجود در خون مادر در غدد پستان جمع میشود، پس در طول شیردهی، ویتامین E از مادر به نوزاد منتقل میگردد. بنابراین ضروری است که سطح این ویتامین در طول دوران شیردهی حفظ گردد. برای نوزادان تازه متولد شده و نابالغ، با ناتوانیهای کلیه یا لوزالمعده نیز ویتامین E توصیه میشود، زیرا تاثیر مناسبی بر سیستم کبدی-صفرایی میگذارد. اما روغن زیتون نه تنها اسید چربهای لازم برای رشد نوزاد را فراهم میکند، بلکه نسبت اسیدلینولئیک به اسیدلینولنیک آن (اسید چربهای ضروری) همانند شیر مادر میباشد. اثر مفید اولئیک اسید در طول دوران حاملگی باقی میماند. اولئیک اسید در جلوگیری از کلسترول بالا و سخت شدن رگها، که در دوران نوزادی شروع میشود، تاثیر بسزایی دارد. همچنین بنظر میرسد اولئیک اسید اثر مثبتی بر رشد و سخت کردن استخوان در طول دوره نوزادی، دارد.
مواد لازم رژیم غذایی
توصیه میشود که در طول دوران بارداری و شیردهی بیشتر از چربیهای تک غیراشباع مثل روغن زیتون، استفاده گردد و مصرف چربیهای اشباع شده و کلسترول، کاهش یابد. باید از روشهای عمومی رژیم غذایی تبعیت کرد و مقدار کالری ورودی را کنترل کرده تا از ایجاد وزن اضافی جلوگیری گردد. کودکان زیر 3 سال نسبت به کودکان بالای 3 سال احتیاجات رژیمی متفاوتی دارند. 40 درصد از انرژی مصرفی آنها از چربی حاصل میشود، حال این چربی در شیر مادر باشد یا انواع دیگر شیر. توصیه میشود که از این الگوی رژیمی پیروی شود تا از تامین انرژی و مواد مغذی ورودی مورد نیاز برای رشد کودک اطمینان حاصل گردد.